Posted in Ενδιαφέροντα Άρθρα



Η περιορισμένη ζήτηση είναι ένα αποτέλεσμα αναστρέψιμο, ας δούμε πως.

Πρόσφατα προσπαθώντας να αντλήσω πληροφορίες από τοπικές πηγές για την πραγματική εικόνα της αγοράς, πληροφορήθηκα από το Βαρόμετρο του ΕΒΕΘ στην επίσημη ιστοσελίδα του, (σχετική έρευνα τον Μάρτιο του 2013) τα εξής:

Στο ερώτημα που απευθύνθηκε σε εταιρείες του Κατασκευαστικού κλάδου και συγκεκριμένα :

  1. Ποιοι είναι οι κύριοι περιοριστικοί παράγοντες για την κατασκευαστική δραστηριότητα της επιχείρησης σας αυτή τη στιγμή;

Η απάντηση διαμορφώνεται σε:

α) Περιορισμένη ζήτηση (76%),

β) Χρηματοοικονομικοί παράγοντες (55%),

γ) Καιρικές συνθήκες (3%) ,

δ) Έλλειψη υλικών η/και εξοπλισμού,

ε) Έλλειψη εργατικού δυναμικού (1%),

στ) Άλλοι παράγοντες (1%)

  1. Θεωρείται ότι το τρέχον συνολικό επίπεδο παραγγελιών της επιχείρησης σας είναι:

α) Όχι ικανοποιητικό (κάτω από το κανονικό) (85%),

β) Ικανοποιητικό (φυσιολογικό για την εποχή) (14%),

γ) Παραπάνω από ικανοποιητικό (1%)

  1. Πως περιμένετε να μεταβληθούν οι τιμές που χρεώνετε το επόμενο εξάμηνο; Θα

α) Παραμείνουν σταθερές (63%),

β) Μειωθούν (31 %)

γ) Αυξηθούν (3,0%)

δ) ΔΞ/ΔΑ (3,,0%)

Σε αυτές τις 3 στεκόμαστε (από τις πολλές που υποβλήθηκαν) και σχολιάζουμε πως η περιορισμένη ζήτηση 76%, με τρέχον συνολικό επίπεδο παραγγελιών μη ικανοποιητικό στο 85% και σε τιμές χρέωσης σταθερές κατά 63%, θα φέρει την άνοιξη, στα σίγουρα, στην ελληνική οικονομία!

Να υποθέσουμε ότι η περιορισμένη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού μαζί με την απόφαση των προσφερόντων να διατηρηθούν οι τιμές σταθερές οδηγούν σε μείωση παραγγελιών που φτάνει στο 85%;

Δεν έχουμε στοιχεία να αντιπαραβάλουμε αυτή τη στιγμή ένα όμως φαίνεται ξεκάθαρα: η αγορά σε συνθήκες κρίσης «παγώνει». Θα μου πείτε πως είναι αναπόφευκτο! Και θα σας απαντήσω όχι και επιβεβλημένο όμως.

Πως θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από χρηματοοικονομικούς παράγοντες που ξεφεύγουν των επιλογών μας, λογικά θα σκέφτεστε. Με επιλογές άλλου τύπου συμπληρώνω και εξηγώ. Έτσι όπως έχει στηθεί η αγορά μας στην οποία συμμετέχουμε και διαδραστικά λειτουργούμε όλοι, είτε ως «ενδιαφερόμενοι» καταναλωτές είτε ως «προσφέροντες» επαγγελματίες, δεν πρόκειται να ανακάμψουμε. Αν αναστρέψουμε τους κανόνες προσφοράς και ζήτησης ανέξοδα, γρήγορα και οικονομικά πολλά μπορούν να γίνουν. Πως? Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο επιτέλους στοχευμένα .

Δηλαδή κοινοποιείστε την ανάγκη-ενδιαφέρον σας στους επαγγελματίες που τους αφορά και ας τοποθετηθούν με την σειρά τους με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας. Μέσα από την “EnergyInBusiness” οι τιμές καθορίζονται από τους συμμετέχοντες στην Ζήτηση Προσφοράς, στην Επανατοποθέτηση ακόμα και στην Δημοπρασία του έργου σας.

Καλούμε τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να γίνουν μέλη προκειμένου να πληροφορούνται τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος άμεσα. Όλες οι πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την τεχνική και οικονομική προσφορά τους εξασφαλίζονται από την δομή της πλατφόρμας, με την συμπλήρωση γενικών ή ειδικών φορμών καθώς και την παροχή σχεδίων, φωτογραφιών, ειδικών προδιαγραφών των έργων.

Πρόσβαση σε αγορά χωρίς σύνορα και δικαίωμα στην επιλογή στους χρήστες της “Energy In Business” γιατί:

1.Διακινούνται πληροφορίες και δεδομένα, στοχευμένα και απεριόριστα

2.Διευκολύνονται οι χρήστες της εφαρμογής και μορφοποιούν την δυναμική της αγοράς

3.Συγκρίνονται και επιλέγονται εφαρμόσιμες τεχνικές λύσεις

4.Διαμορφώνονται τιμές ανταγωνιστικές

5.Κερδίζονται χαμένες ευκαιρίες με την επαναδιαπραγμάτευση και την δημοπρασία

Ηρώ Γκατζόφλια

Διαχείριση Σχεδιασμού, Περιεχομένου & Συντονισμού Πλατφόρμας